Teatrikülastus Helsingi Rootsi teatrisse (9. november 2019)

(c) Fotografi: Pierre Björk

(c) Fotografi: Pierre Björk

Rootsi kirjaniku ja draamakirjaniku Jonas Hassen Khemiri näidend “Vi som är hundra” lavastatakse sügisel Helsingi Rootsi teatris. Broneeritud on 24 piletit 9. novembri etendusele, (kl 14, 2019). (Huvilised registreerusid 15. maiks 2019 https://bit.ly/2W2eTa5).

Ajakava:

6:45 Koguneme D-terminali piletikassade juures, jagatakse piletid.

7:30-9:30 Tallink Silja (väljumine D-terminalist, laevasõit 7:30-9:30).

10:15-12 külastame Helsingi uut raamatukogu Ood (giid Camilla Nemlander-Sjöberg),

12-13 soovi korral ühine lõunasöök Oodi raamatukogu restoranis.

14:00 teatrietendus “Vi som är hundra”.

Pärast teatrietendust on võimalus külastada ka kunstigaleriid HAM (12 EUR) ja imetleda Tove Janssoni ja Ellen Thesleffi näituseid.

Tagasi tuleme laevaga 19:30-21:30.

Näidendist kirjutatakse teatri kodulehel nii: Jonas Hassen Khemiri “Vi som är hundra”

Möt tre kvinnor på AMOS-scenen. En revolutionär, en flexibel maka och mor, och en sanningssökare. Är de tre kvinnorna en och samma person? Eller är de egentligen hundra?
Kvinnorna berättar om hur de reser, gifter sig, skriver radikal poesi, studerar och kämpar för politisk förändring. Men vilken historia ska vi tro på?
Följ med till dramatikern Jonas Hassen Khemiris nyckfulla, lekfulla och provocerande värld. En underhållande, bländande och farlig värld där allt är möjligt men ingenting är bestående. Khemiri genomskådar allas våra liv, våra hemligheter och lögner, våra drömmar och illusioner.
Pjäsen ger röst åt en ordlös känsla som många bär på. Vem är jag egentligen? Och vem skulle jag ha varit om jag valt en annan väg i mitt liv? Är det möjligt att vända om, börja på nytt? Kan jag förlåta mig själv?
Vi som är hundra belönades med Hedda-priset för Årets bästa föreställning i Norge 2011. Föreställningen regisseras av Natalie Ringler.
***
Helsingi uue raamatukogu Ood rootsikeelne tutvustus
(c) Foto: Tuomas Uusheimo

(c) Foto: Tuomas Uusheimo

Ode, Helsingfors centralbibliotek, är en levande mötesplats på Medborgartorget, i hjärtat av Helsingfors. Det är en av Helsingfors stadsbiblioteks 37 verksamhetsställen och en del av biblioteksnätverket Helmet. Ode kompletterar den kultur- och mediekoncentration som utgörs av Musikhuset, Finlandiahuset, Sanomahuset och museet för nutidskonst Kiasma. Det erbjuder ett icke-kommersiellt offentligt stadsrum som är öppet för alla mittemot riksdagshuset. Länken till bibliotekets våningsplan. Ode invigdes den 5 december 2018. Vid en arkitekttävling 2012 lämnade Antti Nousjoki med flera på arkitektbyrån ALA Arkitekter i Helsingfors in det vinnande förslaget.

This post is also available in: Svenska (Swedish)