Rootsi keele päev, 10. mai 2024

10. mail korraldab ERKOS rootsi keele päeva neile õpilastele, kes õpivad Eesti üldhariduskoolides rootsi keelt. Registreerumine üritusele on avatud 30. aprillini (muud muudatused kokkuleppel otse selts@erkos.ee).

Kohtume Tartus, Jakobi 2 ruumis 114.

Päevakava:

kl 11 kogunemine, tervituskohv, suupisted.

kl 11:30 TÜ skandinavistika osakonna üliõpilased tutvustavad skandinavistikat.

kl 13-14 Maigi Varusk “Grammatika õpetamine mälutehnikate abil“, töötuba õpetajatele, Jakobi 2, ruum 113.

kl 13:00-14:30 Sigrid Butlers: filmiteemaline töötuba õpilastele:

Filmiteemalises töötoas helindame lõike erinevatest tuntud ja vähem tuntud filmidest. Proovime koos õpilastega astuda erinevate tegelaste kingadesse ning selle läbi esitada enese loodud dialooge ja monolooge sihtkeeles. Lisaks võimalusele sihtkeelt kasutada ja sõnu ning väljendeid meelde jätta ning läbi harjutada, õpime samuti tundma intonatsiooni, miimikat ja kehakeelt ning seda turvalises ja vähem piinlikkust valmistavas kontekstis. Uurime ka filmide endi kohta lisades seeläbi juurde ka kultuuriloolise mõõtme.
Kestvus 70 – 90 minutit.
Sobilik erinevatele keeletasemetele.
Vajalikud vahendid: nutitelefon igale osalejale.

kl 14:45 lõunasöök

Edasi vaba aeg Tartu linnas (toimub kirjandusfestival Prima Vista) või kojusõit.

Kohtumiseni Tartus!

Üritust toetab ka Riksföreningen Sverigekontakt!

This post is also available in: Svenska (Swedish)